24 Eylül 2011 Cumartesi

Tüm Fırsatlar Tek Bir Adreste - Firsatx.com

Şehir fırsatı ve özel alışveriş siteleri okadar çoğaldı ki , herbirini takip etmek gittikçe zorlaşmaya başladı , şehrininizin en güzel fırsatlarını kaçırmamak ve kolayca takip edebilmeniz için bir çok fırsat sitesinin (Şehir Fırsatı , Birlikte Alalım , Yakala Co , ŞehriKeyif , Markapon ) en güzel Akşam yemeği , Açık büfe kahvaltı , elektronik , giyim , güzellik , tatil , sağlık , eğlence , konser , bilet fırsatlarına http://www.firsatx.com/ adresinden kolayca ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda mail abonesi olmanız durumunda her sabah size tüm fırsat sitelerinin fırsatlarını şehrininize göre bir mail aracılığıyla iletmektedir. Akıllı sistemi ile sadece ilginizi çeken kategorileri seçmeniz halinde bu kategorilerdeki şehir fırsatları , indirimler mail adresinize gelmektedir. FırsatX sitesinin http://www.firsatx.com/about-us hakkımızda sayfasını buradan yayınlıyoruz , hoşgeldin aramıza.
Fırsat Siteleri Nedir
"Birlikte satın alma üzerine çalışan grup satınalma ve özel alışveriş siteleri , kullanıcılara normalde edinemeyecekleri kadar yüksek oranlarda avantajlı fiyat imkanı sunmaktadır.

FırsatX Sizler için; %90 a varan indirimlerle sayısız yeme-içme, eğlence, tatil paketleri ,sanat, güzellik , kişisel bakım, spor ve alışveriş fırsatlar ını sunan gurup satınalma ve özel alışveriş fırsatlarını tek tek inceler ve içlerinden en avantajlı olan fırsat ve ürünleri yayımlar.

FırsatX' in Diğer fırsat sitelerine göre avantajı nedir ?

Her gün sayıları hızla artan fırsat sitelerinin günlük şehir fırsatlarını takip etmek hem zor olacak hem de tüm fırsat sitelerinden gelen fırsat mailler
bir süre sonra sıkıntı vermeye başlayacaktır.
FırsatX , üye olurken sizin belirlediğiniz kategorilere göre indirim fırsatlarını  tüm fırsat sitelerin günlük fırsatlarını
inceleyerek  günde bir mail ile iletir. Böylelikle hem ilginizi çekmeyecek fırsatları görmemiş olursunuz hem de tüm fırsat sitelerin fırsatları
tek bir elden kolayca size ulaşmış olur.
İstanbul Şehir Fırsatları
Kocaeli Şehir Fırsatları
İzmir Şehir Fırsatları
Ankara Şehir Fırsatları

5 Eylül 2011 Pazartesi

2010 Yılının İs Modeli - Fırsat Siteleri

Amerika Silikon Vadisi’ndeki yeni yönelimler , yeni iş fikirleri ve kolları Türkiyede aynı şekilde uymuyor , silikon vadisinde tutan bir projenin ülkemizde
tutma ihtimali her zaman yüksek olmuyor. Bu konuda referans alınması gereken yer Amerika'dan çok Almanya olması daha mantıklı gözüküyor. Almanya internet hacmi
Türkiyeye göre çok çok yüksek olsada bir çok konuda benzeşmeler yaşanabiliyor.

Almanya’da ard arda  çıkan özel alışveriş (private shopping) sitelerinin yükselişinden sonra Türkiye’de de aynı iş kolu uygulandı.
Private shopping te ilk  Markafoni.Com sahneyi aldı. Ardından Otto Grubu’na ait limango. İki girişim de kısa sürede büyük trafik ve hacimlere ulaştı. Ardından 2009 yılı ortalarında birkaç tane daha özel alışveriş sitesi girişimleri haberi geldi.

2009 yılı private shopping sitelerinin yılıydı.

Peki, 2010 hangi iş modelinin yılı oldu?

Almanyaya bakıldığında şehir fırsatları yani grup satınalma sitelerinin private shopping sitelerin ardından büyük bir hızla yükselişe geçtikleri gözükmekte.
Yine almanyada olduğu gibi Türkiyede de 2010 hangi iş modelinin yılı oldu ? sorusunun cevabı Fırsat siteleri olduğu yadsınamaz bir gerçek.

Bu işi ilk yapan groupon $30 milyon yatırım alarak gücüne güç katmıştı.
Amerika’dan haber hızlı gelmişti Almanya’ya. Zira groupon Clonu olan citydeal ise ünlü Alman girişimci kardeşler Samwer’lerden 5 milyon euro yatırım aldı.

Almanya’da bilinen 6 tane grup satınalma sitesi var. Citydeal, dailydeal ve cooledeals aralarında en hızlı büyüyenlerden ve pazarda lider olan şirketler.
Almanya’nın Webrazzi’si deutche-startups‘a göre bu sitelerin trafikleri her geçen ay %200 büyüyor.
Türkiye’de ise groupon modelinin bir benzerini Youtholding şirketlerinden Firsatciyiz.com, ilk olarak hayata geçirmişti.
Firsatciyiz.com’un groupon modelinden farkı ürün bazlı olması. Ancak gelecek aylarda firsatciyiz.com’da restaurant, spor merkezi, konser gibi etkinliklerin de satılması hedefleniyor. Bu doğrultuda yurtdışına açılma planları da var.

Henüz açılmasa da E-tohum girişimlerinden Grupanya ise groupon modelini uygulayacak olanlardan.
Bunların dışında birkaç tane daha benzer girişimin olacağı haberlerini farklı kaynaklardan edindim.

Bana kalırsa İnternet sektörü için Türkiye’nin takip etmesi gereken ülke Almanya.

4 Eylül 2011 Pazar

Şehir fırsatı sitesi sehri keyif satış noktası açtı

2010 yılı ikinci yarısında aktif olarak faaliyete geçen , tüm şehir fırsatlarını (  tatilden masaja, zayıflamadan kuaför hizmetlerine, lüks restaurantlardan, eğitim ve kurslara kadar bir çok hizmet) sunan firma reelden de satış yapabilmek için İstanbulda ilk fırsat satış noktasını açtı.
ŞehriKeyif fırsat satış noktasında ziyaretçiler, site üyeliği, kupon alımı ve kullanımı gibi birçok konuda bilgi edinebiliyorlar ve beğendikleri fırsatlara dair indirim kuponlarını anında satın alabiliyorlar. Üstelik, ŞehriKeyif fırsat satış noktasında, internetten alışveriş yapmak istemeyen geniş bir kesim de artık %90’a varan indirimli alışverişin keyfini çıkarabilecek. Çünkü, ŞehriKeyif satış noktasına gelen müşteriler notebook terminallerini kullanarak internet üzerinden alışveriş yapabilecekleri gibi, fiziki pos cihazları ya da nakit para ile ödeme yaparak indirim kuponlarını anında satın alabilecekler.
Henüz dünyada bir örneği olup olmadığını bilmediğim bu uygulama için eğer ilk ise bu konuda gerçekten büyük bir takdiri hakediyorlar , İstanbullu fırsat takipçilerine adreslerini vererek yazımızı noktalıyoruz.

Adres:
Noter Sokak Biçener Apartmanı No:19/4 Şaşkınbakkal – Kadıköy / İSTANBUL (Bağdat Caddesi Sony Mağazası üstü
Detaylı bilgi için telefon: 0216-3868010 (pbx)

Türkiyedeki Şehir Fırsatı Firmaları


Şehir Fırsatı Firmalar

Fırsat Siteleri (grup satınalma şirketleri ) Türkiyede 1,5 yıla yakın bir süredir hayatımızdalar artık , oldukçada hızlı bir şekilde dünyamıza girdiler. Şu an sayısı net olmamakla birlikte irili ufaklı 100 e yakın fırsat sitesi var. 
Şöyle de bir gerçek var ki, en başı çeken 10 tanesi dışında güvenli olarak diğerlerinden alışveriş yapabilmek için biraz erken , hem tanınmaları hem de sunmuş oldukları günlük şehir fırsatlarının çokta ilgi çekici olmaması yani zayıf kampanyalarla sınırlı kalması buna en büyük sebep olarak gösterilebilir. Müşteri memnuniyeti, Call center  hizmeti, ürün ve hizmet  iade seçenekleri çok önemli.
Şu an başlıca şehir fırsatı siteleri hangileri ?
Şu anda başta gelen firmalardan ilki  Grupanya‘dır. Satmış olduğu fırsat sayısı milyonlu rakamlara ulaşan bu şirket oldukça başarılı grup satınalma şirketlerinden birisi. 1 yılını doldurmadan Bir milyon üzerinde kupon satmaları büyük bir başarı. Gönül rahatlığıyla alışveriş yapabileceğiniz firmalardan birisidir.
Grup satınalma fikrinin sahibi ve ilk firması  Groupon adı altında 45 civarında ülkeye hizmet veren Şehir Fırsatı piyasaya sonradan girmesine rağmen uluslararası tecrübe ve güç ile oldukça hızlı bir yükseliş sağladı. Groupon dünya genelinde en çok ziyaret edilen sitelerden birisi , geçtiğimiz günlerde Google Inc. tarafından satın alınmak isteyen ( 6 Milyar dolar ) Groupon bu teklifi redderek tek başına devam kararı aldı.
Doğan Yayın Grubu iştiraki olan  Yakala.co da arkasına aldığı güçlü destekle oldukça hızlı yerlere gelen fırsat firmasından birisi . Hürriyet’in de desteklediği ve Doğan’ın Private Shopping kanalıyla da desteklediği Yakala.co kurucu firmasının verdiği güç ile Türkiye’de başarılması çok güç işlere imza atıyor ve müşterilerini memnun etmek adına her şeyi yapıyor.
GittiGidiyor şirketinin iştiraki olan Markapon‘u açmakta çok geç kalmamışlar ve sektörde zaten hali hazırda var olan kaliteli ve hit oranı yüksek sitelerinin de desteği ile Markapon ile hızlı bir çıkış yakalamış durumda . Aynı zamanda GittiGidiyor’un web sitesi üzerinden de fırsat tanıtımı yapılması Markapon’un adının duyulmasında çok ciddi bir etken oldu. Başarılı çalışmaları ve sektörde hızlı, pozitif duruşları ile güvenle alışveriş yapılabilecek sitelerden biridir Markapon.
Sırada Foni kardeşlerden ufak olanı Grupfoni var. Markafoni’den 1-2 yaş küçük olan Grupfoni, ağabeyinin desteği ile hızlı çıkış yapan fırsat sitelerinden birisi. Zaten hali hazırda çook büyük bir müşteri potansiyeli olan Markafoni ile fırsat sitesi olmazsa olmazlardan idi. Bu ihtiyacı iyi gören Markafoni ekibi, hızlı bir çalışma ile Grupfoni’yi yayına soktu ve sektöre renk katan bir başka firma oldu. Müşterilerini memnun etmek adına, fırsat satımlarının yanı sıra birçok hediye, indirim ve taksitlendirme kolaylığı sağlayan bir kurum olan Grupfoni içinde fırsatların doğru adreslerinden biri diyoruz.
ŞehriKeyif, kulağa bir dizi film adı gibi geliyor desem yalan olmaz heralde, ama gayet de hoş olduğu bir gerçek. Yine fırsatlar sektöründe kendini hızlı bir şekilde geliştiren firmalar arasında yer alıyor. Müşteriye verdiği çağrı merkezi desteği, geri-iade opsiyonlarının genişliği aynı zamanda kurumsal olarak etkin ve faal bir firma olması, ŞehriKeyif’e başka bir renk katıyor. Sektöre getirdiği yenilikçi bakışıyla, kişilerin dilediği fırsata en kolay ulaşabilmesi adına her türlü imkanını kullanan ŞehriKeyif aynı zamanda Facebook üzerinden de fırsat satışı da yapıyor.
Geneli itibariyle en tavsiye edilen siteleri kendi kanaatimize göre bu şekilde ifade ediyoruz, tabii ki 65 fırsat sitesinde daha ne cevherler vardır da biz görememişizdir orası ayrı. Sektörün böyle kısa bir süre böyle dolu dolu rekabete girmesi gerçekten hem hoş hemde trajikomik bazı olaylara yol açıyor. Bazı firmalar yeni bir sektöre girerken isim bulma konusunda sıkıntı yaşarlar, ee tabi hal böyle olunca yaratıcılık sınırlarını biraz zorlamak hatta bazen biraz daha fazla zorlamak gerekir. Ama bu zorlamanın sınırını iyi tutturmak önemlidir yoksa yıllar önce Sahibinden ve GittiGidiyor’un açıldığı zamanlarda isim arayışında olan bir firmanın web sitesini sahibindengittigidiyor adı altında açması gibi duyulduğunda tebessüm ettirecek durumlar oluşuyor. Mesela bize tebessüm ettiren bazı fırsat sitelerine teşekkürlerimizi iletiyoruz buradan.